Wednesday, March 9, 2011

pEnAt !!

penat betul ari ni....
pagi~pagi lagi masuk keje dah kena start keje...
ingatkan ari ni xde keje sangat,baru ingat nak isi borang apply DPLI tu...
pastu nak isi~isi borang penukaran PTPTN tu...

skali tengok, kul 9 tu dah kena pulun siap kan dokumen-dokumen...
siap je dalam kul 12 nak kena g jumpa bos besar pulak nak mintak sign...
pastu bila antar~antar dokumen tu,bos mintak kena buat pembetulan sikit~sikit (nasib sikit jer,selalu komfem die banyak suh tuka macam~macam)...

aq tanya bos aq tu... "by today?"
skali die jawab "NOW" la pulak....

aq pun g la cepat~cepat balik ofis g repair,siap dalam kul 1.20...
pegi la balik ofis bos aq tu...(jauh jugak sebab ofis aq n bos aq tu kilang asing2,dlm 15minit perjalanan)

sampai~sampai tengok die ada lagi kat dalam ofis tak g lunch...
aq pun terus la g jumpa die,nasib die xkisah kacau die time lunch...
dalam 5 minit je jumpa die kali ni,setle sume dokumen aq yang untuk di sign...
(bila la turn aq pulak orang datang mintak sign aq...kan best)

tp first time die ckp f**k kat aq,tp xsure la ditujukan kan aq ke orang laen,sebab time tu die duk tengok dokumen yang orang lain buat...
aq senyap je la sambil senyum~senyum =)

then siap amik sign tu,aq pun balik g ofis aq...
sampai~sampai ofis and xdan nak duk dah kena panggil ngan bos aq...
die gtau die tunggu aq kat bawah, die nak start buat programming robot waterjet pulak....
aq pun letak la dokumen tu atas meja pastu g turun terus kat robot...

pastu pulun la buat programming tu...
ingat die pun nak buat skali,sekali tengok~tengok,aq sorang je kena buat...
aq pun mintak la tolong budak aq wat sama...

dalam kul 9.30 mlm baru bole balik,tu pun xsiap...
esok sambung lagi...
tp time kul 6 tu bos aq ajak makan...
wa,sempat la makan free ari ni...
g mamak je pun,janji free kan...hehe...
dah la 1 ari xsempat makan...

4 comments:

cik lola said...

slgi blum ttp mata ..keje keje keje :)

tricksrex said...

hui pekerja berdedikasi ni

nur aisya humaira said...

assalam..:)
woww,programmer...:)
hebat laa..:)

Cik Cammy Lia said...

wahh keje ape ni?? bz nye dia... pening2